8 Aralık 2015 Salı

Maymunlar Gezegeni- Pierre Boulle

Maymunlar gezegeni; İthaki Yayınlarından çıkan, bilim kurgu klasikleri serisinin üçüncü kitabı.

Şimdilik ; Dune, Kıyamete Bir Milyar Yıl, Maymunlar Gezegeni, Cesur Yeni Dünya ve Çocukluğun Sonu olmak üzere 5 kitap yayınlandı bu seri içerisinden..

Kitabın ilk 20 sayfası önsöz ve kitap toplamda 205 sayfa. Aralardaki bölüm geçişleriyle beraber ve kitabın akıcılığımı da göz önüne alırsak kitap hızlı ilerliyor ve çok fazla yormadan bitiyor. Bildiğim kadarıyla ( Bilmiyorum kesinlikle bu yalan. Sadece bir yerlerde okumuştum.) kitabın filmi de var. :)

Kitap, Jinn ve Phyllis adlı çiftin uzayda yaptıkları tatille başlıyor. Gezegenler arası yolculuklar artık sıradan bir hal almış durumda. Gemileriyle gezinirken bir şile buluyorlar ve şişenin içindeki kağıtları çıkarıp okuyorlar. Zaten kitapta, kağıttaki yazılan hikayeyi okuyorsunuz. İnsan ırkına ait bir hikaye.. 


2500 yılında. Uzayda üstdev Betelgeuse'ün hüküm sürdüğü bölgeye ulaşmak için üç arkadaş uzay aracına biniyorlar. İki yıl sürecek olan yolculukları sonucunda varmak istedikleri yere varıyorlar. Dünyaya çok benzeyen bir gezegen bu. Tanıdık oldukları bir çok şey görüyorlar.



İşte burdan sonra hikayemiz başlıyor. İnsanlar ve Maymunlar.. Suanki dünyamızda ortam nasılsa orda tam tersi durum var. Burdan sonrasını nasıl yazsam bilemiyorum. Kitabı bayağı açıklamış olacağım çünkü.. Kahramanlarımız, insanların hayvanlar gibi olduğu ve maymunların da insanlar gibi olduğu bir gezegene düşüyorlar. Maymunlar bilim adamı, bakkal, mühendis.. Böyle bir ortam düşünün. İnsanlar da denek olarak falan kullanılıyorlar. Pavlov'un köpeği misali.. Zeki kahramanımız aralarından sıyrılmayı başarıyor ama ne güçlüklerle okumalısınız mutlaka.. :)  Benden bu kadar.. 

Kitabın adı: Maymunlar Gezegeni
Yazarın adı: Pierre Boulle
Yayınevi: İthaki







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder