4 Mart 2016 Cuma

Yağmurla Gelen Mutluluk- Amber L. Johnson

Tanıtım:

Kitabın adı: Yağmurla Gelen Mutluluk
Orjinal adı: Pupple Jumping
Yazarın adı: Amber L. Johnson
Yayınevi: Yabancı
Sayfa: 174
Fiyatı: 14₺
Baskı: 1. Baskı Ocak 2016
Alınan tarih: 26 Şubat 2016
Puanım: 7/10


Arka kapak:

2014 Goodreads En İyi Genç Yetişkin Kitabı Adayı

Yağmurla Gelen Mutluluk, farklılıkların aslında ne kadar abartıldığını ve sevginin karşısında hiçbir şeyin duramayacağını bir kez daha gözler önüne seriyor...

Söz konusu aşksa, sıradan diye bir şey yoktur.

Herkes Colton Neely’nin özel olduğunu düşünüyordu.

Lilly Evans ise büyüleyici olduğunu...

Çocukluk arkadaşlarıyken bir kaza yüzünden yolları ayrılmıştı. Yıllar sonra buluştuklarında ise Lilly, Colton’ın ne kadar özel olduğunu ve onu daha fazla tanımak istediğini keşfedecekti. Ve Colton’ı tanıdıkça, ona daha çok bağlanacaktı.

Ancak Lilly, sevgisini kelimelerle ifade etmekte dahi zorlanan bu çocukla ilişkisini dilediği gibi yürütebilecek miydi?

“Bir gün oğlumun yaşamasını isteyeceğim türden bir aşk hikâyesi.”
 - Qwen Salsbury, Çoksatan The Plan kitabının yazarı




Yorumum:

Colton ve Lilly.

Çocukluk arkadaşı olan bu iki genç. Lilly o dönemlerinde çok sakar birisi. Basını sürekli belalar açan, resmen canlı bomba misali..

Colton ise yakışıklı olmasına rağmen çok fazla içine kapanık konuşmayı beceremeyen birisi. Şahane resimler yapıyor. İyi bir sanatçı adayı.

Yaşadıkları bir kazadan sonra bu iki arkadaş bir süre ayrılıyorlar. Farklı hayatlara gidiyorlar.

Lilly, Colton'ı her zaman sevdi. Ona hep ilgiyle baktı ve onu hep gizemli buldu.

Yıllar sonra yolları tekrar kesişen bu iki insan icin artık hayat akışı değişiyor. Lilly aslında Colton'ın Asperger Sendromu hastası olduğunu öğreniyor ve aslında kendine içten içe kızıyor. Bir zamanlar ona bu kadar yakın olan bu insanın hayatındaki bu kadar önemli olan bu detayı nasıl farketmediğini düşünüyor.

Evet, bizler de öyle değil miyiz aslında? Bakmak ve görmek arasındaki farkı ayırt edemiyoruz zaman zaman. Her ne kadar zorda olsa hayat bize bu ayrımı ancak gözümüzün içine soktuğunda farkediyoruz.

Evet, Colton özel bir insan. Sosyal olarak eksik. İletişim sorunu var ve bunun en temel nedeni de hastalığı. Lilly, ona yaklaşırken daha dikkatli ve daha saygılı yaklaşıyor ve bu tutumu taktire şayandı benim için.

Kitabı aslında sevio sevmedigime karar veremiyorum. Cünkü kitapta bir olay yoktu. Duygusal mücadeleler vardı. Kitabı okurken sıkılmadım ama sanki yazar biraz daha baskın bir olay zinciryle yazabilirdi diye düşünüyorum. Olaylara hızlı giriş yapılması sanırım kitabın eksikliğiydi. Olayın güzel ve temiz olması artısıydı.

Kitapta iki gencin cocukluk ve genclik yıllarını samimi şekilde okuyorsunuz. Çok fazla kahraman olmaması da kitabı sadeleştiren bir unsurdu. Ama dediğim gibi biraz daha baskın bir kitap olsaydı keske. Yine de güzeldi..


2 yorum:

  1. Bu kitap bu aralar her yerde karşıma çıkıyor. Okumalıyım galiba :)

    YanıtlaSil