13 Mart 2016 Pazar

Ejderha Bakıcısı- Carole Wilkinson

Tanıtım:


Kitabın adı: Ejderha Bakıcısı
Orjinal adı: Dragon Keeper
Yazarın adı: Carole Wilkinson
Yayınevi: Pegasus
Sayfa: 352
Baskı: 1. Baskı Şubat 2016
Alınan tarih: 7 Mart 2016
Fiyatı: 25₺
Puanım: 7.5/10


Arka kapak:

Antik Çin Uygarlığında Özgürlüğün Kanatlarına Tutunan Genç Bir Kız

Ping, İmparator’un pek uğramadığı bir sarayda yaşamaktadır. Okuma yazma bilmeyen öksüz Ping, kaba ve ayyaş bir ejderha bakıcısının kölesidir. Efendisi yüzünden on iki görkemli ejderhadan geriye sadece iki cılız ejderha kalmıştır. Bunlardan biri ölünce geriye kalan ejderha Lung Danze, Ping’i kaçıp uzaklardaki okyanusa gitmeye ikna eder. 

Acımasız bir ejderha avcısı tarafından takip edilen ejderha ve küçük kız, korumaları gereken gizemli bir taşı yanlarında taşıyarak Çin boyunca destansı bir yolcuğa çıkarlar. Küçük kız, ancak hedeflerine ulaştıklarında kendini Danze’nin gözlerinden görüp sadece kendi taşıdığı özel yetenekleri kullanmayı öğrenebilecektir.

2006 KOALA Ödülü 

2006 Kalbacher Klapperschlange Ödülü Finalisti

2005 COOL & 2006 YABBA Ödülleri Özel Mansiyon

2004 Uluslararası Gençlik Kütüphanesi, 
White Raven Listesi




Yorumum:

Kitapta, karakterimiz 60-70 sayfa boyunca isimsiz olarak "köle kız" olarak anılıyor. Köle kız, ailesi tarafından acımasız bir ejderha bakıcısına satılmış. Adam cidden çok acımasız. Kızcağıza yapmadığı zulüm yok.

Ejderhaları yedirmek ve bakmak onun görevi ama mahzene artık inemediği için bu görevi Köle Kız'ın üzerine yıkıyor. 12 ejderhadan kalan 2 ejderhaya bakmak zorunda kalan Köle Kız, ejderhaların birinin ölümünden sonra, ona üzülüyor ve diğer ejderhaya daha güzel bakmak icin kendime söz veriyor.

Ejderhayı güzelce bakmaya başlayan Köle Kız, ejderha avcısının onu takip ettğini öğreniyor ve ejderha taşını da yanlarına alarak ejderha ile kaçıyorlar.

Ejderha ile konusmaya başlıyor Köle Kız. Buna anlam veremiyor. Bir anda içinde beliriyor sanki ejderhanın söyledikleri. Ejderha ona kızımızın adını da söylüyor. Kimsenin söylemediği adını. Ping. Evet adının Ping olduğunı öğrenen kızımız ve ejderha Danze, yollara düşüyorlar.

Okyanusa ulaşmak ve ejderha taşını korumak icin bir sürü tehlikeyi göze alan ikilimizin yaşadıklarını okurken ben cok eğlendim. Kitabı sevdim. Ortalarında biraz durağanlaştı ama okuma hızımı etkilemedi. Okumak isteyenler şans verebilirler bu kitaba.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder