25 Şubat 2016 Perşembe

Vahşetin Çağrısı- Jack London

Tanıtım:

Kitabın adı: Vahşetin Çağrısı
Orjinal adı: The Call Of The Wild
Yazarın adı: Jack London
Yayınevi: İthaki
Sayfa: 101
Fiyatı: 7₺
Baskı: 1. Baskı Ekim 2013
Alınan tarih: 8 Ocak 2016
Puanım: 8/10


Arka kapak:


Ya sahip olacak ya da sahiplenilecekti, affetmek zayıflıktı… Öldür ya da öl, ye ya da yem ol, kanun buydu ve Buck da zamanın derinliklerinden gelen bu emre itaat ediyordu.




Yorumum:

Her insan, şartlar yerine getirildiğinde potansiyel bir katildir..
Bu cümleyi yakın zamanda bir yerlerde okumuştum ve çok hosuma gitmişti. Sanırım bu kitap için uygun bir cümle olacak..

Evet, yıllar önce okuduğum bu kitap, beni yine alıp götürdü. Buck isimli bir köpeğin hayatını anlatıyor yazarımız. En karanlık en kapalı haliyle.. En acımasız en kanlı..
Buck, rahat bir hayat sürerken kendini bir anda sahibinden koparılmış ve vahşetin içinde buluyor. Güçlü bir köpek olmasına rağmen sonuçta rahat bir evde büyüdüğü ve yaşadığı için, bir anda düştüğü bu ortama ayak uydurmakta zorlanıyor. Dayak yiyor ve ceşitli işlerde çalıştırılıyor. Kızak çeken bir köpek olarak buluyor kendini bir anda. Yaşam mücadelesini yaşıyor sonuna kadar. Nazikçe yemeğini yediği o dönemleri geride bırakıp artık yemeğini diğerlerine kaptırmamak için oda zamanla vahşileşiyor. Hayatta kalmak için ne kadar ileri gidebilirsin? İçindeki benliği yok ettiğinde geride neyin kalır? Ya ye ya da yem ol! Öl yada öldür!! 

Zayıflıklarını kenara bırak ve vahşi doğanın tadına bak!! Herşey bittiğinde artık sen tamamen başkası olacaksın!! Kendini, ileri görüşlü sanarken bir anda ne kadar ilkel olabileceğini keşfet!! Mutlaka okuyun mutlaka!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder