1 Şubat 2016 Pazartesi

Kan Kırmızı Yol- Moira Young

Tanıtım:

Kitabın adı: Kan Kırmızı Yol
Orjinal adı: Blood Red Road
Yazarın adı: Moira Young
Yayınevi: Ephesus
Kapak: Ciltli
Baskı: 2015
Alınma tarihi: 29 Ocak 2016
Seri Adı: Toz Diyarları
Seri sıralaması: 1
Fiyatı: 25₺
Sayfa: 444
Puanım: 7/10

Arka kapak:

Saba kum fırtınaları tarafından harap edilmiş çorak bir diyarda yaşamaktadır. Çok sevdiği ikizi Lugh kaçırılınca gözü pek Jack ve Özgür Şahinler'le birlik olup Lugh'u aramaya koyulur.

İkizi Lugh'u bulmak için pek çok güçlükle savaşmak zorunda kalan genç kız, zekası ve iradesiyle tüm zorlukların üstesinden gelmeye, düşmanlarını yenmeye çalışır. Üstelik bu süreçte hem mücadelelerinde yenilmez biri olduğunu hem de aşkı ve dostluğu keşfeder.

Heyecan ve aksiyonun bir an olsun hız kesmediği Kan Kırmızı Yol soluksuz okunacak bir roman.




Yorumum:

Saba ve Lugh ikiz kardeşler.
Lugh önce doğmuş.
Lugh sarısın, Saba esmer.
Lugh mavi gözlü, Saba kahverengi.
Lugh güçlü, Saba cılız.
Lugh hoş görünümlü, Saba çirkin..
Lugh ışık, Saba onun gölgesi..

Evet arkadaşlar, kitabı ciddi anlamda cok sevdim. Beklediğimden cok daha iyiydi ve kesinlikle okumaya değer bir kitaptı.

Saba, Lugh ve Emmi.. Üç kardeşler. Saba ve Lugh ikizler. Emmi ise en küçük kardeş. Babaları biraz manyak bir adam. Yıldızlara bakarak olacakları görüyor falan. Kendisini baya kaptırmış durumada. Emmi'nin doğumundan sonra annelerinin ölümüyle, malesef babaları içine kapanıyor ve farklı dünyalara dalıyor. Çocuklarla pek ilgilenmiyor. OnlarI görmezden gelmeye başlıyor. İyiden iyiye yıldızlarla haşır neşir durumda. Fakat herşey bir anda değişiyor. Lugh 18 yaşına girince birileri tarafından kaçırılıyor. Onu kaçıran kişiler malesef ki babalarımı da öldürüyor ve Saba, ikizini bulmak uğruna yollara düşüyor. Karşılaştığı ve yaşadığı olaylar ilginç bir hal alıyor ve insanı deli gibi meraklandırıyor.

Kitabın ikincisini merakla bekliyorum cidden. Umarım erkenden çıkar da bizde fazla merakta kalmamış oluruz:)

Spoiler yorum:

Evet, Hiçliğin ortasında yaşayan bu ailenin bir sürü gizemi var..
Saba ciddi anlamda Emmi'yi sevmiyor ve annesinin ölümünden onu sorumlu tutuyor. Lugh ise tam tersi bir durumda. Emmi'yi seviyor ve onu abi gibi korurup kolluyor. Bazı yerlerde Emmi süreki olarak Saba'ya nefretinden bahsediyor. Ona bh konuda cok yakınıyor ve bu satırları okurken içim cız etti gercekten. Kardeşler her zamab birbirlerini sevmeliler ama zaten içten içe birbirlerini seviyorlar. Saba, ikizinin peşine düşünce kendini Kafes Dövüşlerinin ortasında buluyor. O artık yenilmez bir Ölüm Meleği.. Bu durum onu kardeşine yaklastırıyor aslında ve olayın aslını da yavaşca öğreniyor. Kardeşinin ölmesi gerekiyor çünkü çatlak Kral'ın yaşaması buna bağlı ve bu cok sinir bozucu. Bu arada Saba'nın yaralıyken kurtardığı ve sonra bakmaya başladığı karga Nero favorim:) zaten her zaman kuş türünü sevmişimdir. Ayrıca kitapta sevmediğim tek olay, keşke Lugh'la ilgli bölümler de olsa. Onun sahneleri de cok güzel olurdu diye düşünüyorum. Umarım yazar serinin diğer kitaplarında buna bolca yer verir? Bakalım Lugh kurtulacak mı? Orası da Spoiler olarak kalsın:)
Offf kitaba bayıldım ba-yıl-dım:)
Okuyun OKUYUN!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder