13 Şubat 2016 Cumartesi

Öldürmeye Değer Kişiler- Peter Swanson

Tanıtım:

Kitabın adı: Öldürmeye Değer Kişiler
Orjinal adı: The Kind Worth Killing
Yazarın adı: Peter Swanson
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa: 295
Baskı: 1. Baskı, Aralık 2015
Alınan tarih: 10 Subat 2016
Fiyat: 19₺
Puanım: 9.5 /10

Arka kapak:

BİRKAÇ TANE CÜRÜK ELMA TANRI'NIN BELİRLEDİĞİ ZAMANDAN ÖNCE YOK OLSA NE FARK EDER...

Lily Kintner Heathrow Havalimanı, bekleme salonunun barında Ted Severson’la tanışır. İçilen martinilerin sayısı arttıkça aralarındaki samimiyet de artar. Bu iki yabancı kendileriyle ilgili en mahrem sırları birbirlerine anlatırlar. Ted, karısı Miranda’nın kendisini bir hafta önce aldattığını öğrendiğini söyler. Belki de en başından beri birbirlerine uygun değildirler. Sohbet ilerledikçe Ted yarı şaka karısının ihaneti yüzünden onu öldürmek istediğini açıklar. Bu şok edici itiraf karşısında Lily, ona bu konuda yardım edebileceğini söyleyerek işi içinden çıkılmaz bir hale sokar. Ne de olsa herkes bir gün ölecektir, birkaç çürük elmayı zamanından önce toprağa göndermenin ne sakıncası olabilir ki?

Bir anda bu ikili kendilerini ölümcül bir kedi-fare oyununun içinde bulurlar; her şey bittiğinde yalnızca bir kişi hayatta kalabilecektir.




Yorumum:

Öncelikle okuduğum en ilginç kitaplardan biriydi gerçekten. Harikaydı yaaa harika!! Ayrıca okuduğum en farklı ve özgün konuya sahipti. Gerçekten yıldızı hakediyor bu kitap!!

Evet, Lily ve Ted. İki ana karakterimiz var. Kitabın bölüm başlıkları ikisinin adı altında anlatılıyor. Her bölüm hangisinin adıyla başlamışsa onun ağzından anlatılıyor.

Ted, çok zengin ve varlıklı bir adam. Baya zengin. Baya baya zengin.. Fakat işte zenginlik herşeyi satın alamıyor malesef. Eşi, Ted'i aldatıyor. Ted buna çok sinirli ve ciddi anlamda intikam planları kuruyor.

Bir gün havaalanının barında içki içerken yanına Lily oturuyor ve ikili sohbete başlıyor. Ted, durumu anlatıyor ve eşini öldürmek istediğini söylüyor. Lily ise buna ilginç bir şekilde onay veriyor hatta duruma şaşırmıyor bile. Sanki insan öldürmek çok basitmiş ve gerekli bir şeymiş gibi!

Kitabın ilerleyen bölümlerinde Lily'i tanımaya başlayınca onun için yer yer üzüldüm. Ailesinin yaşam tarzı ciddi anlamda çok kötü ve Lily için gençlik yılları çok zorlu geçmiş. Bence bazı düşüncelerin (ölüm-öldürmek gibi) kafasında, normal insanlardan farklı şekilde gelişmesi bana artık normal gelmeye başladı ve ona hak verdim. Lily, hayatına giren ve ona zarar vereceğini düşündüğü insanlara karşı cok farklı bir bakış acısına sahip. Bunun en temel nedeni malesef ki ailesinin sorumsuzluğu.

İlginç bir kitaptı benim için. Şok icinde okudum son 100 sayfayı. Bu kitabı okuyun derim. Aklın sınırlarını zorlayan çok ilginç bir romandı. Yıldızları hakediyor:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder