21 Kasım 2015 Cumartesi

50 Muhteşem Kısa Hikaye- Karışık Yazarlar

50 tane kısa hikayeden derlenen bir kitap. Öncelikle kitabın iç sayfasını açıp içindekiler kısmına bakmanız bile kalitesini görmeniz için yeterli..



İçeriğin resimlerini paylaştım. Yazarlarin kaliteleri zaten göz dolduruyor. Hikayeler de bir o kadar ilgi çekici. Kitabı bir gün gibi kısa bir sürede okudum. Zaten evde olduğum için öğlen başlayıp akşam bitirdim. 

Bazı hikayelerin dili biraz daha ağırdı. Bazı hikayeleri sevmedim. Ama 50 hikaye arasından da o kadar çıkması gayet normal.. Bence bu kitabı edinin. Elinizin altında 100 temel eser niteliğinde bu kitap  mutlaka olmalı. Hem yazarları tanıyorsunuz hem de düşünceleri ve görüşleri hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.

En sevdiğim hikaye ise, 313. Sayfadaki ''Cadıların Ekmek Somunları'' oldu.. 
Okurken en çok merak ettiğim nedende bu hikaye oldu.
Martha, pasta fırını olan bir kadın. Bir adam her gün gelip ondan sürekli iki tane bayat ekmek alıyor ve bu durum Martha'nın dikkatini çekiyor. Adamın elindeki boyalara bakarak onun resmen olduğunu düşünüyor ve bunu kanıtlamak için ufak bir tablo cıkartıp fırına asıyor ve adamın fakir bir ressam olduğuna karar veriyor. İyice ona acımaya başlayan Martha bir gün ekmeklerin arasına gizlice tereyağı sürüyor ki ressamın karnına biraz daha güzel şeyler gitsin. Fakat ressamımız hışımla geri dönüyor ve kadına saydırıyor. Sonradan işin özü anlaşılıyor ki meğer adam bir mimar ve projesi gereği silgi olarak somun bayat ekmekleri kullanıyor. Tereyağlı ekmekle silince de projesi kullanılmaz hale geliyor...

Bu hikaye beni çok etkiledi gercekten. Bazen iyilik yaptığımızı düşünürüz ama aslında kötülüğün en büyüğünü yapmışızdır karsımızdaki insana.. Sizce de öyle değil mi ama?

Kitabın adı: 50 muhteşem kısa hikaye
Yayınevi: Tefrika yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder