3 Haziran 2016 Cuma

Kalbimdeki Gizli Katil-Peter Swanson

Tanıtım


Kitabın adı: Kalbimdeki Gizli Katil
Orjinal adı: The Girl With a Clock For a Heart
Yazarın adı: Peter Swanson
Yayınevi: Altın Kitaplar
Baskı: 1. Baskı Mayıs 2016
Alınan tarih: 1 Haziran 2016
Fiyatı: 18₺
Sayfa: 248
Puanım: 9/10


Arka kapak:


George Foss, kırk yaşına merdiven dayamışken, dünyasındaki renklerin giderek solduğunu hissediyordu: Ona göre, artık delicesine âşık olmayı ya da onu sıradanlaşan günlük yaşamından söküp alacak bir sürpriz olmasını umacak yaşı geçmişti. İş çıkışında akşamlarını bir barda beyzbol hakkında konuşarak, bazen eski sevgilisi Irene’la buluşarak veya yirmi yıl önce ortadan kaybolan sevgilisini düşünerek geçiriyordu. Ta ki bu sevgili ortaya çıkana kadar… 

George, Liana Decter’le tekrar karşılaşmayı hem defalarca hayal etmiş hem de bu ihtimal yüzünden dehşete düşmüştü. Çünkü bu kadın esrarengiz bir bulmaca gibiydi; yalanla gerçeğin sınırlarının belirsizleştiği tekinsiz bir hikâyesi vardı. Fakat şimdi, George’un yardımına ihtiyaç duyuyordu: Peşinde bazı adamların olduğunu söylüyordu – hayatı tehlikedeydi. Bu karşılaşmadan sonra George, çok geçmeden yalan ve ihanet dolu, çıkışı olmayan bir girdabın içine sürüklenecekti.

“Birbirine paralel hikâyeler şaşırtıcı sürprizlerle sonuçlanıyor… Kara roman ve kara mizahın harika bir karışımı.” 
– Boston Globe 

“İhanetin, hilenin, gerilimin büyük bir ustalıkla işlendiği bir yolculuğa hazır olun.” – New York Journal of Books




Yorumum:


Peter Swanson'in ilk kitabı, Öldürmeye Değer Kişiler kitabını okuduktan sonra ciddi ciddi favorilerim arasına girmişti yazar. Okuduğum ve en şaşırdığım kitaplardan birisiydi. Bu nedenle de yazar ciddi anlamda beklentimi tavan yaptırdı..

Kalbimdeki Gizli Katil'e de başkarken büyük umutlarla başladım ve yazar yine beni şaşırtmadı. Yine meraklanarak okudum ve yine şahaneydi yine! Bu yazar, Peter Swanson, bunda sonra favori yazarlarım arasında yerini aldı..

George Foss ve Liana Decter arasındaki hikayeyi okuyoruz kitapta. Baş sayfalarda aşk gibi görünüyor ama kesinlikle aşkla alakalı değil bu kitap. Kitabın en güzel yanlarından biriside bu. Yazar her sayfada çok güzel şekilde meraklandırmayı biliyor. 

George, orta yaşlarda bir adam. Hayatını monoton tarzda yaşıyor. Gençlik aşkı Audrey Beck(Liana) intihar(!) edip hayatından bir anda çıkıp gidiyor. Kızın bu durumu hem işin ilginç yanı hem de kimsenin anlayamadığı bir olay. Bende okurken ciddi anlamda bir soru işareti olduğunu anladım ve kitabı okurken sürekli bazı detaylar üzerinde gidip geldim.

Sanırım Şeytan'ın cinsiyet olsaydı cidden Kadın olurdu. Bazı kadınlar Şeytana bile papucunu ters giydirir. 

George'in hayatına bir anda tekrar giren Liana'nın başı dertte ve ondan yardım istiyor. George bir anda kendini bambaşka bir ortamın içinde buluyor.

Yaşanılan bazı olayların akabinde okuduğum satırlar beni cidden çok şaşırttı. Neresinden tutup yazsam spoiler olacak diye korkuyorum. Kim kimdi neciydi nerden geldi anlamaya çalışmak öyle zordu ki.. Kitap şahaneydi tek kelimeyle. Yazar yine favorilerim arasına soktu kitabını. Bence bu yazarı okuyun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder