29 Haziran 2016 Çarşamba

Fangirl-Rainbow Rowell

Tanıtım


Kitabın adı: Fangirl
Orjinal adı: Fangirl
Yazarın adı: Rainbow Rowell
Yayınevi: Pegasus
Baskı: 1. Baskı Nisan 2016
Alınan tarih: 3 Haziran 3016
Sayfa: 416
Puanım: 7/10

Arka kapak:


GERÇEK VE DÜŞ ARASINDA SIKIŞMIŞ HAYALPEREST BİR GENÇ KIZ...
BİR ELMANIN İKİ YARISIYKEN FARKLI HAYATLARA SAVRULAN İKİ KARDEŞ
 
Cath bir Simon Snow hayranıdır.
Öyle ya, tüm dünya Simon Snow hayranıdır...
Ancak bu Cath için bir hayat felsefesidir ve o takipçi olma konusunda çok iyidir. İkiz kız kardeşi Wren’le çocukluklarından beri Simon Snow kitaplarını defalarca okumaktan, hayran kurgusu yazmaya kadar, kendilerini seriye adamış, annelerini kaybetmelerini de ancak bu şekilde atlatabilmişlerdir. Büyüdükçe Wren’in hayranlığı azalsa da Cath’in vazgeçmeye niyeti yoktur.
Üniversiteye gidecekleri sırada Wren, onunla aynı odada kalmak istemediğini söyleyince Cath kendi rahat dünyasının tamamen dışında, bir başına kalır. Son derece utangaç olan Cath, kendini yazdığı hayran kurgusuna kaptırmıştır. Hikâyesinde her zaman ne diyeceğini gayet iyi bilmekte ve gerçek hayatta hiç tecrübe etmediği romantizmi öyküsüne yansıtabilmektedir. Wren elinden tutmadan da Cath her şeyin üstesinden gelebilecek midir? Kendi hayatına başlamaya gerçekten hazır mıdır? Ya kendi hikâyelerini yazmaya?..
En önemlisi de Simon Snow sevdasını geride bırakma pahasına yola devam etmeyi istemekte midir?
 
“Son derece keyifli, sevgi dolu bir gençlik masalı; başarı kaderinde var.”
 New York Journal of Books
 
“Kesinlikle büyüleyici.”
Kirkus Reviews
 
“Rowell, son derece popülerleşmiş hayran kurgusu evrenini ve on sekiz yaşındaki bir kızın aklından geçenleri başarıyla aktarıyor.”
Entertainment Weekly
 
“Eğlenceli ve duygusal bir on sekiz yaş hikâyesi, aynı zamanda da genç bir yazarın kendi sesini arayışı... Dokunaklı ve son derece gerçekçi.”
Publishers Weekly
 
“Bu kitapta büyü yalnızca değneklerle yapılmıyor; Rowell’ın karmaşık, canlı, sorunlu ve mükemmel ilişkiler kaleme alma konusundaki inanılmaz yeteneği sayesinde yazı, büyüye dönüşüyor.”
Booklist
 
“Etkileyici bir on sekiz yaş romanı... Gerçekçi bir yaklaşımla ele alınmış karmaşık konularla dolu; zahmetsiz ve kusursuz anlatım da bu temaları ustaca birbirine bağlamış.”
School Library Journal





Yorumum:

Selam arkadaşlar,
Eleanor ve Park'tan sonra ikinci Rainbow Rowell kitabımı da okudum. Gerçi yazarın burada çevrilen son kitabı zaten. Başka da yok malesef. Umarım Carry On yakında çevrilir de elimize ulaşır erkenden..

Evet, Eleanor ve Park'a bayılmıştım. Şahaneydi. Fangirl ona göre benim için bir tık daha düşüktü. Yer yer sıkıldım bazen okurken ama bu durum çok etkilemedi beni. Bunun sebebi de sanırım karakterin fazla kapanık bir yapıda olması ve her şeye muhalefet cümleleriydi. Bu durumdan hoşlanmadım açıkçası. Fangirl olmak eğlencelidir. Fandom olmak eğlencelidir. Fakat bunun da dozu kaçmamalı bence. Yazarın atıfları bu noktalarda çok iyiydi.

Kitap ciddi ciddi Harry Potter atıflarıyla doluydu. Okurken çok eğlendim.

Cath ve Wren ikizler. Üniversiteye yeni başlıyorlar ve tamamen zıt karakterli iki kardeş bunlar. Cath ciddi anlamda asosyal, icine kapanık, insanlarla konuşmayı sevmeyen, arkadaş edinmekte zorluk çeken birisi. Wren ise tam tersi birisi. Cath'i sevemedim ya. Bu kadar da olmamalı bence bir insan. Oda arkadaşıyla bile konuşmaktan aciz. Yani arkadaşı ona yaklaşmak için yollar deniyor ve Cath sürekli bunları tepme derdinde. Bunları okurken canım sıkıldı yani. Karakter çok zorlama geldi bana.

Levi, Cath'in oda arkadaşının arkadaşı. Cath'e yakınlaşmaya ve arkadaş olmaya çalışıyor. Esprili ve cana yakın bir insan. Favori karakterlerimden zaten. Hele Cath'in babası tam favori ya. Tam genç düşüncelere sahip ve çocuklarını deli gibi seven bir adam.

Üniversite ortamına alışmaya çalışan Cath cidden bu hal ve tavırlarından dolayı cok zorlanıyor. Bir yanda da Simon Snow var. Bu 8 kitaplık bir serinin ana karakteri. Bir nevi Harry Potter'ımız gibi. Cath onunla kafayı o kadar bozmuş ki odasının her yerinden ona ait birşeyler var. Sıkı Simon hayranı olan Cath, aynı zamanda da sürekli olarak fan sayfasında yeni yeni hikayeler yazarak bunu iyiden iyiye kendine amaç edinmiş gibi. Kendini bu hikayelere kaptırmıl durumda. Hayali bir dünyada yaşıyor bence..

Cath ve Levi yakınlaşmaya başladıkça ikiliyi daha da sevmeye başladım. Hele Cath biraz daha normal seviyelerde insanlığa dönüş yaptı. Bunu görmek güzeldi. Üniversiteli gençlerin ilk yılını okumak, değişimlerini izlemek, hatalarını görmek.. kitabın ikinci yarısında daha keskin bir duruma ulaştı ve ben ikinci yarıyı daha keyifle okudum.

Yazarın diğer kitapları da yakında çevrilir umarım. Bakalım neler olacak..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder