26 Kasım 2016 Cumartesi

Test-Joelle Charbonneau

Tanıtım;


Kitabın adı: Test 
Orjinal adı: The Testing
Yazarın adı: Joelle Charbonneau
Yayınevi: Pegasus
Baskı: 1. Baskı Ekim 2016
Alınan tarih: 31 Ekim 2016
Sayfa: 344
Fiyatı: 29.90₺
Seri sıralaması: 1
Puanım: 8/10


Arka kapak:


TEORİK BİLGİ, PRATİK BECERİ VE SAF ZEKÂNIN BİLEŞİMİNE SAHİP MİSİNİZ?
BAŞKALARINI YÖNLENDİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPAR MISINIZ?
ÖNÜNÜZE ÇIKANLARI EZİP GEÇMEYE HAZIR MISINIZ?
 
BİRLEŞİK BÖLGELER HER SENE HER KOLONİNİN EN İYİ MEZUNLARINI TEST’E TABİ TUTAR. BAŞARILI ADAYLAR ÜNİVERSİTE’YE GİDECEK VE DÜNYANIN SAVAŞ YARALARININ SARILIP YENİDEN İNŞA EDİLMESİNDE HÜKÜMETE DESTEK OLACAKTIR.
 
BU SÜREÇ TERCİHE BAĞLI DEĞİLDİR.
 
Feragatname: Birleşik Bölgeler, adayların Test sürecindeki psikolojik ve fiziksel sağlığından sorumlu değildir.
 
“Giderek artan gerilim, ustalıkla kaleme alınmış senaryolar ve zengin karakterler ortaya okurun hayal gücünü besleyen, heyecan dolu bir hikâye çıkarmış… Charbonneau macera, romantizm, entrika ve gerçekçi distopyayı kusursuz bir şekilde harmanlamış.” 
Publishers Weekly




Yorumum;

Kolonilerden oluşan bir ülke. 16 yaşında mezun olan Cia, Test için seçilip seçilemeyeceğini düşünmeden edemiyor. Annesi, babası, abileri.. herkesin gözü Test için seçilecek olanlarda.. Cia'nın pek umudu yok. Seçilmezse ne yapacağını kara kara düşünmekle meşgul. Sürekli bir şeylere yardımcı olmak ve icatlar bulmak için beyinlerini yoran insanlar. İnsanlığa yardımcı olmak önemli bir unsur.

Yıllardır Beş Göl kolonisinden kimsenin Test için seçilmemiş olması soru işaretlerini arttırsa da Cia için artık geri dönüş yoktu. Testlere gitmek bir daha ailesini görememek demekti ve hiç bilmediği bir yere doğru yola çıkmaktı. Başlarda Testler içi heveslense de sonrasında babasının da anlattığı bazı olaylardan sonra tedirgin olan ve gözünü dört açması gereken Cia için bambaşka bir hayat başlıyor.

Cia, testlere başladığında çok kanlı ve ölümcül günlere de girdiğini ve bunlardan sağ salim çıkabilmek için neleri feda edeceğini görmek üzere..

Tek bir sorun var; testten çıktıktan sonra orda ne yaşandıysa hafızalarından tamamen siliniyor..

Kitabın ikincisini gerçekten çok merak ediyorum. Kitap çok güzel bir yerde bitti ve ben meraktan öleceğim.. Şahaneydi. Karakterlerin hepsini ayrı ayrı beğendim. Bakalım devamında neler olacak:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder