13 Eylül 2016 Salı

Bıçak Sırtı-Michelle Hodkin

Tanıtım


Kitabın adı: Bıçak Sırtı
Orjinal adı: The Evolution Of Mara Dyer
Yazarın adı: Michelle Hodkin
Yayınevi: Pegasus
Baskı: 1. Baskı Eylül 2015
Alınan tarih: 7 Eylül 2016
Sayfa: 487
Fiyatı: 29.90₺
Seri adı: Mara Dyer Serisi
Seri sıralaması: 2. Kitap (Üçleme)
Puanım: 8.5/10

Arka kapak:

Mara Dyer bir zamanlar geçmişinden kaçabileceğini sanıyordu.
Ama kaçamayacaktı.
Sorunları kendi kafasında yarattığını düşünüyordu.
Ama yanılıyordu.
Yaşadığı onca şeyden sonra, sevdiği çocuğun artık sır saklayamayacağına inanıyordu.
Ama aldanıyordu.
Gerçekler ortaya çıkmaya ve seçimler ölümcül sonuçlar doğurmaya başladığında Mara bu karmaşadan aklını yitirmeden çıkmayı başarabilecek mi?

“Okuyucular hikâyenin gerçekçi ve muhteşem kahramanlarıyla kendinden geçecek, doğaüstü kurgusuna kendilerini kaptıracaklar.”
School Library Journal

“Mara’nın ürpertici ve etkileyici hikâyesi bağımlılık yapıyor. Aynı zamanda şaşırtıcı derecede romantik ve karmaşık. Hodkin paranormal gençlik romanını tamamen kendine özgü bir seviyeye taşımış.” Romantic Times

“Yazarlığa yeni adım atan Hodkin tutkulu aşk hikâyesini paranormal gizemle bir araya getirerek okuyuculara yine ters köşe yaptırıyor. Okurlar, ilk kitaptaki gibi, psikologların sözlerine inanıp Mara’nın akıl sağlığından şüpheye düşecek, Noah’nın gerçek niyetini sorgulayacak ve serinin son kitabını dört gözle bekleyecek.” Booklist

“Serinin bu ikinci kitabı, ilk kitapta ortaya çıkan bazı soruları yanıtlarken, okuyucuyu yepyeni sorular ve merak uyandırıcı bir sonla baş başa bırakıyor.” VOYA

“Bu heyecanlı devam kitabında Hodkin okurlarını son sayfaya kadar merak içinde bırakarak entrika ve aldatmaca yüklü bir hikâye sunuyor. Hayranları yazarın ilk kitapta yarattığı dünyaya geri dönmenin coşkusuyla sonunu görmek için sabırsızlanacaklar.”
Children’s Literature, Veronica Bartles




Yorumum:

Selam arkadaşlar,
Serini ikinci kitabını hız kesmeden okumalıyım dedim ve üçlemenin ikinci kitabı Bıçak Sırtı ile karşınızdayım:) Evet, ilk kitabı okumadıysanız lütfen buradan sonrasını okumayın. Çünkü ilk kitabı okumuş olduğunuzu düşünerek bu yorumu yapacağım. Okumadıysanız sizin için spoiler olabilir yorumum...

Evet gelelim yoruma,

İlk kitabın sonu süper meraklı bir şekilde bitmişti ve ikinci kitap tam olarak biten yerden başladı. Bu çok hoşuma gitti. Genelde çoğu serinin ilk kitabı şahane ve meraklandırıcı bir şekilde biter ama ikinci kitapta bir türlü olaya giriş yapılamaz.. Bu kitap tam tersiydi. Olaya direk giriş yaptı ve bir anda kendimi aksiyonun içinde buldum. Bu açıdan çok iyi oldu.

Mara, ilk kitaptan bildiğimiz gibi birine karşı "keşke ölse" dediğinde veya "keşke boğularak ölse" dediğinde o insanlar o şekilde ölüyorlardı. Bu durumun neden ve ne sebeple oluyor? Kafamızda kocaman bir soru işaretiydi..


Mara, bir yandan yaşadıklarına anlam vermeye çalışırken bir yandan da olayları çözmek için Noah ile ele ele verip durumu çözmeye çalışıyor. Noah'tan başkası ona inanmıyor ve Mara ne yapacağınız bilmez durumda.. Kendilerini bu durumdan kurtarmaya çalışırken ortaya çıkan yeni gelişmeler, bu ikili için tehlikeli bir hal alıyor..

Bakalım üçüncü kitapta neler olacak?

Seriyi sevdim. Fakat, yer yer eksik geldi bana. Aksiyon çok düşüktü. Okurken. Heyecanlandım ama düşündüklerimin çoğu da çıktı.. Bakalım üçüncü kitapta nasıl bir final olacak.. Orta yüksek bir seri oldu benim için:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder