29 Ekim 2015 Perşembe

Kafes- Josh Malerman

Selamlar herkese, 
Sizlere bir süre önce okuduğum ve çok sevdiğim Kafes'ten bahsedeceğim. Umarım yardımcı olurum sizlere. Öncelikle belirtmek isterim ki yazılarımda yer yer spoiler içerikleri olabilir:)
Kafes, korku türünde bir kitap. Şunu belirtmek isterim ki şu zamana kadar Stephen King haricinde hiçbir yazar ne yazık ki beni korkutamadı bu zaman kadar..
Kafes de beni korkutmadı ama yer yer gerilmeme neden oldu evet.

Malorie, iki çocuk annesi yalnız bir kadın. Hayatını onlara adamış. Onlar için yaşıyor desek yeridir. Kız kardeşi zaman geçtikçe ona televizyonlarda internette çıkan bazı haberleri anlatıyor. Malorie bunlara inanmıyor ama zaman geçtikçe insanların da endişeleri artıyor ve gözardı edilemeyecek duruma geliyor bu haberler. Bazı insanlar deliriyorlar ve kendilerini öldürüyorlar. Bu haberler değişik şekillerde çoğalıyor ve söylenenlere göre bu insanlar dışarıda birşey görüyor ve sonrasında deliriyorlar. Malorie haberlere inanmıyor ama tedbirler almaya başlıyorlar. Dışarı çıkarken gözlerine bant takıyorlar. Evlerindeki tüm pencereleri kapatıyorlar. Bir gün Malorie korkunç gerçekle yüzleşiyor ve kardeşinin kendisini öldürmesine şahit oluyor. Bu durumda da konuşulanların doğruluğunu anlıyor. 
Karanlık günler, karanlık anlar, karanlık anılar..
Kimse dışarda olanı bilmiyor öğrenemiyor. Öğrenmeye çalışanlar da bir şekilde ölüyorlar. 
Malorie çocuklarını da alıp güvenli olduğuna inandıkları yere gitmek için yola koyuluyorlar ve sonunda amaçlarına ulaşıyorlar. Yazar kesinlikle dış dünyayı çok güzel şekilde yorumlamış. Kafanızda kitap şahane bir şekilde canlanıyor ve bu çok güzel..

Benim sorunum şu, kitap bir anda bitti. Dışarıdaki neydi, bir anda nasıl ortaya çıktı.. Malorie'nin ulaştığı güvenli bölge nasıl oldu da güvenli yani diğer insanlar da bir şekilde böyle bir yer ayarlayabilirlerdi. Yani kitabın sonu bence çok eksikti. Keşke ikinci kitap olsa sorularımızı cevaplasa diyorum😘
Şimdilik bu kadar arkadaşlar umarım yardımcı olmuşumdur. Biraz fazla mı spoiler oldu bilmiyorum ama başka türlü yorum yapamazdım💞


Kitabın orjinal adı: Bird Box
Yazarı: Josh Malerman
Yayınevi: İthaki Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder